هنر معماری و دکوراسیون خارجی و داخلی ساختمان طی سالیان اخیر دچار تغییرات شگرف و تحسین برانگیز شده است. یکی از ایده های خلاقانه ی معماری، استفاده از دیوار سبز یا Green Wall و سقف سبز یا روف گاردن می باشد.
گرین وال در واقع دیواری است که با بهره گیری از گیاهان مختلف به نحوی خاص و متفاوت پوشش داده میشود. دیوار زنده علاوه بر افزایش زیبایی بصری محیط، دارای خواص و مزایای متفاوت و قابل توجهی مانند کاهش آلودگی هوا، تهویه و تصفیه ی هوا، جلوگیری از فرسایش دیوار در برابر عوامل محیطی، کنترل دمای محیط، ایجاد محیط آرامش بخش و ایجاد تنوع در فضای محیطی می باشد.
روف گاردن نیز همچون دیوار سبز مزایای و خاصیت های گوناگونی برای فضا به ارمغان می آورد. یکی از خواص کاربردی روف گاردن، کاشت گیاهان و صیفی جات برای تأمین نیازهای روزانه می باشد.
کسب آگاهی و افزایش اطلاعات درمورد انواع گرین وال انواع گیاهان مورد استفاده و نحوه ی آبیاری گیاهان، در افزایش بهره وری آنها مؤثر می باشد.
مزایای متفاوت دیوار سبز
دیوار سبزی در واقع، به دیوار داخلی یا خارجی ساختمان اطلاق میشود که با بهره گیری از گل و گیاه پوشش داده میشود و علاوه بر زیباسازی فضا، دارای مزایا و خاصیت های گوناگونی می باشد. بهره گیری از گل و گیاه سبب اصلاح و زیباسازی دیوارهای سرد و بی روحی میشود که نقش آنچنانی در محیط ایفا نمیکنند. تبدیل دیوارهای عادی به دیوارهای دارای گل و گیاهان سبز و پر انرژی، زندگی و حیات را به ساختمان های بی روح امروزی بازمی گرداند. مزایای بهره گیری از گرین وال در مکانهای مختلف شامل موارد ذیل می باشند.
-
تهویه و تصفیه ی هوا:
همه ی انسانها به نقش گیاهان در تصفیه ی هوا و تولید اکسیژن مورد نیاز جانداران آگاه هستند. گیاهان دیوار زنده با جذب دی اکسید کربن و آلاینده های هوا و تولید اکسیژن، هوای محیط را تصفیه میکنند. همین خاصیت سبب بهره گیری از این دیوارها در لابی ساختمان های پر رفت و آمد، ورودی های هوای ساختمان و… شده است.
-
کاهش دمای هوا:
گیاهان با عمل فتوسنتز و تعرق، دمای هوای اطراف خود را تنظیم میکنند. استفاده از گیاهان در مقیاس بزرگ مانند دیوار سبز، علاوه بر کاهش دمای هوا در فصول گرم سال، خشکی هوا را کاهش میدهد؛ بنابراین بهره گیری خردمندانه از وال گاردن در ورودی ساختمان ها و دیوار داخلی منازل، دمای هوا را معتدل و مطبوع می سازد.
-
کاهش آلودگی صوتی:
دیوار حاوی گل و گیاه از ورود امواج صوتی به درون ساختمان جلوگیری میکند. این ویژگی منحصر بفرد سبب بهره گیری گسترده از دیوارهای زنده در اماکن پر سر و صدا در شهرهای شلوغ شده است.
-
کاهش هزینه های دکوراسیون خارجی و داخلی:
گرین وال انتخابی هوشمندانه برای افرادی است که با بودجه ای کم به دنبال ایجاد تنوع در فضای داخلی و خارجی ساختمان می باشند. استفاده از دیوار مذکور و انتخاب هوشمندانه ی گیاهان، تغییری شگرف در دکوراسیون داخلی منازل و ادارات ایجاد میکند.
گیاهان مورد استفاده در دیوار سبز
نقش گیاهان در ایجاد فضای آرامش بخش و نشاط آور سبب بهره گیری گسترده از آنها در فضای داخلی و خارجی منازل تحت عنوان دیوار سبز شده است. دیوار مذکور در واقع یک اثر هنری و خارق العاده است که انتخاب صحیح گیاهان در افزایش مزایا و خواص آن نقش چشمگیری دارد.
گیاهان مورد استفاده در دیوارهای زنده یا از نوع پیچشی هستند که به دور لوله و میله می پیچند یا از نوع بوته ای هستند که در گلدان رشد میکنند. به منظور استفاده از گلهای بوته ای در دیوار زنده، آنها را درون پانل های مخصوص قرار میدهند.
گیاهانی که دارای ظاهر زیبا، فواید جانبی و یا میوه هستند برای هدف مدنظر بسیار مناسب می باشند. گیاهان مورد استفاده در دیوار مذکور باید علاوه بر زیبایی ظاهری و فواید جانبی، با آب و هوای منطقه سازگار باشند. تناسب ظاهری و شرایط مراقبتی گل و گیاه منتخب در نتیجه ی نهایی موثر می باشد. برخی از گیاهان مناسب گرین وال شامل موارد ذیل می باشند.
- گیاه آگلونما: آگلونما گیاهی بوته ای با برگ های پهن و زیبا است که بسیار مناسب فضای داخلی ساختمان ها می باشد. این گیاه علاوه بر زیبایی ظاهری دارای توانایی پاکسازی و تصفیه ی سموم موجود در هوا می باشد.
- گیاه آنتوریوم: گل آنتوریوم که از خانواده ی گل های شیپوری است دارای برگ های سبز قلبی شکل و گلهای زیبا می باشد. تنوع در رنگ گل و دوره ی گلدهی طولانی سبب افزایش طرفداران این گیاه بومی آمازون شده است. به اعتقاد برخی افراد این گیاه نماد خونگرمی است و نگهداری آن سبب خوش اقبالی می گردد.
- گیاه برگ بیدی: گل برگ بیدی یا چشم آهویی، گیاهی با برگ های زیبا و چشم نواز است که برگ های آن دارای رگه های رنگی می باشند. برگهای آویزان و خوشرنگ این گیاه رشد نسبتأ سریعی دارند که پوشش مناسبی برای دیوارها و گلدانها می باشند.
- گیاه پتوس: گیاه پتوس دارای برگ های رونده است که به رشد آبشاری تمایل دارند. رنگ سبز چشم نواز برگها و مراقبت آسان از پتوس، سبب استفادهی گسترده ی آن در ساختمان ها شده است.
مزایای روف گاردن مکمل دیوار سبز
زندگی در ساختمان های تصنعی و مدرن امروزی، انسان را با طبیعت بیگانه ساخته است. به همین دلیل بشر با استفاده از دیوار سبز، روف گاردن و فضای سبز به دنبال تلفیق طبیعت و زندگی مدرن شهری می باشد. بام سبز یکی از خلاقیت های پرطرفدار معماری امروزی است که با بهره گیری از زیر ساخت های مناسب، بام ساختمان ها را برای کاشت گیاهان و درختان مهیا میکند.
بام سبز علاوه بر تصفیه ی هوا و کاهش آلودگی آن، در زیبا سازی و تزریق انرژی به محیط نقش بسزایی دارد. برخی از مزایای سقف مذکور به شرح زیر می باشند.
- کاشت صیفی جات و گیاهان میوه دار در بام سبز، علاوه بر زیبایی بصری، سبب تولید ارگانیک اقلام مورد نیاز روزانه می گردد.
- تصفیه ی هوا با جذب آلاینده های موجود در هوا و تولید اکسیژن مورد نیاز جانداران، یکی از فواید عمده ی بام سبز می باشد.
- افراد خلاق در کنار پرورش گل و گیاه در بام خانه، با بهره گیری از چند صندلی، یک فضای دنج و باصفا طراحی میکنند. استفاده از وسایل تفریح کودکان و نصب یک آلاچیق سبب افزایش بهره وری فضا میگردد.
تنظیم دمای ساختمان با روف گاردن
نقش روف گاردن فراتر از تصفیه ی هوا و زیبا سازی محیط می باشد. گیاهان روی بام با جذب اشعه ی خورشید از ورود هوای گرم به فضای داخلی ساختمان جلوگیری میکند. گیاهان مذکور همچنین در فصول سرد سال با جلوگیری از ورود هوای سرد به درون ساختمان از سرد شدن فضای داخلی و هدر رفتن انرژی نیز پیشگیری میکنند. کارن روف با در اختیار داشتن بهترین کارشناسان وطراحان در این حوضه می تواند بهترین طرح را به شما تحویل دهد کافیست فقط با شماره: ۰۲۱۷۲۴۵۴ تماس بگیرید.